Gratinerad portabello

4 portioner


Sätt ugnen på 200 grader.


Ta 8 små eller 4 stora portabello (eller massa små champinjoner) Pensla på ovansidan med margarin eller rapsolja och lägg i en ugnsform med hatten ner.

Hacka och fräs i en stekpanna:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
5-6 champinjoner



Häll i en liten burk crème fraiche och en grönsaksbuljongtärning och låt det puttra en stund.

Fyll portabellohattarna med röran och

lägg en god ostskiva ovanpå.


In i ugnen ca 20 minuter.


Lycka till!

Liselott

Krämig champinjonsoppa

6 portioner


300-500 gr svenska champinjoner

2 msk smör

1 liter grönsaksbuljong

2 dl créme fraiche

2 msk vetemjöl

salt och vitpeppar efter smak

hackad persilja


Tillagning:

Hacka eller skiva svampen och fräs den lätt i smöret.

Strö över mjöl och tillsätt buljongen.

Koka sakta på svag värme i 10 minuter och rör sedan ner Crème fraîche.

Krydda efter smak och strö över persiljan strax före serveringen.Lycka till!

Hulatorps Champinjoner, Hulatorp Heden 4, 519 94 Björketorp, tel: +46(0)705-547967, E-Mail: liselott.johnsson@gmail.com